2024 hää- ja juhlatrendit

2024 hää- ja juhlatrendit

Uusi vuosi vaihtuu pian ja sen myötä onkin aika tehdä kartoitus vuoden 2024 hää- ja juhlatrendeihin. 

Olette ehkä jo huomanneet, että 80- sekä 90-luku ovat nosteessa ja se myös näkyy juhlien suunnittelussa. Tylli on tehnyt paluun ja niin sitä onkin ihana käyttää osana juhlastailausta. Usko tai älä, niin myös puuterinsävyiset tyllit ovat nyt nosteessa. Värejä ja niiden rohkeita yhdistelmiä saa olla ja näkyä runsaasti. Erityisen trendikästä on käyttää sinisen eri sävyjä. Monelle varmasti tulee mieleen sanonta "Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä". Sanontaa on noudatettu jo kauan osana suomalaista hääperinnettä, josta morsiamet pitävät nykyisinkin kiinni. ”Jotain sinistä” liittyy siis siihen, että kun morsian käyttää hääpäivänä sinistä osana pukeutumistaan, niin vältetään epäonninen avioliitto. Joten, jos suunnittelet häitä, niin sininen saa näkyä ja isosti. Kuvittele kuinka upea kukkaloisto syntyisi erilaisista sinisistä kukkalajikkeista, kuten hennosta vaaleansinisestä lemmikistä (Myosotis) ja taivaansinisestä anemonen (Anemone coronaria) yhdistelmästä.

Kirjaillut yksityiskohdat valtaavat vuonna 2024 hääpukutrendit, mutta näkisimme tämän myös osana kattausta. Mikä olisi sympaattisempaa kuin juhlaan teetetyt, uniikit kangasservetit, joissa olisi jokin hääparille tärkeä teksti kirjailtuna. Idean voisi jalostaa niin, että jokainen häävieras saisi oman kangasservetin vieraslahjana muistoksi itselleen. Hääkakuissa on jo tovin näkynyt vintage muhkeissa kuorrutuksissa, joten vintagehäät koristeellisilla astioilla ja kirjailuilla olisi täydellinen yhdistelmä. Tulevina vuosina klassiset tavat ja perinteet korostuvat entisestään. Helmet ovat kuuluneet osaksi häitä varmasti aina, mutta nyt niitä käytetään rohkeammin kuten osana printtituotteita tai juhlatilan stailausta. Miltä kuulostaisi soljuvat helminauhat kattauksen seassa? Mielettömältä!

Kysyimme floristimme ajatuksia ja hän vastasi, että vuonna 2024 ollaan siirtymässä minimalismista kohti runsautta ja luonnollisuutta. Kukka-asetelmissa luonnollisuutta lisäävät rennot muodot, kaarevat linjat ja ilmavuus. Luonto on vahvasti esillä ja niin onkin trendikästä poimia kukkakedolta kukat osaksi stailausta sekä morsiuskimppua. Siniset kukat ovat kukkamaailman vähemmistöä, mutta sitäkin näyttävämpiä! Yksi klassikko on hortensia (Hydrangea), josta löytyy huikea määrä sinisen eri sävyjä. Hortensia sopii täydellisesti näyttäviin asetelmiin luoden kerroksellisuutta ja runsautta.

Kysyimme myös graafikon ajatuksia vuoden 2024 printtituotteisiin liittyen. Hän kertoi, että minimalistinen tyyli pitää edelleen pintansa, mutta sen rinnalla näkyy yhä enemmän myös klassisempaa ja runsaampaa tyyliä, kuten näyttäviä rusetteja. Runsautta kutsuihin saadaan myös erilaisia materiaaleja ja painotekniikoita yhdistelemällä. Materiaaleja käytetään rohkeasti, joten yksi nouseva trendi onkin kankaalle painetut ja personoidut menut sekä Tervetuloa-kyltit.

Muita trendejä juhliin liittyen ovat leijuvat kakut ja salamavalokuvaus. Jos taas kaipaat jotakin uutta juhlapukeutumiseen niin korsetit ja hansikkaat tekevät paluun. Suosittelemme sukeltamaan Pinterestin ihmeelliseen maailmaan ja ottamaan myös Meventin tilin seurantaa. Muista kuitenkin, että tärkeintä on omannäköinen juhlapäivä. Inspiroivaa uutta vuotta 2024!

Kuvituksena Meventin koostama Pinterest mood board sekä upeat Minna Kaidan kuvat viime kesän häistä.  

Terkuin Mevent tiimi