Työharjoittelu Meventillä

Työharjoittelu Meventillä

Olen aina tykännyt suunnitella jotain kaunista ja näyttävää. Haave hää- ja juhlasuunnittelijan työstä tuli vasta muutama vuosi sitten, kun olen ollut mukana järjestämässä ystäville ja perheenjäsenille hääjuhlia ja muitakin yksityistilaisuuksia. Taustaltani olen cateringkokki ja sisustussuunnittelija, taiteellinen puoleni esiintyy myös musiikissa, kun olen lapsesta asti soittanut pianoa ja laulanut. Kun lähdin opiskelemaan sisustajaksi, olin nähnyt itseni suunnittelemassa liiketiloja ja yksityiskoteja asiakkaille. Ammatinvalinta ei kuitenkaan vienyt pitkälle, mutta jo silloin tiesin haluavani toteuttaa luovaa puoltani työssä. Viime talvena 2019 päätin lähteä opiskelemaan tapahtumatuottajaksi, tiedostamatta, että sehän on juurikin sitä luovaa suunnittelua. Vuosien saatossa haaveeni suunnittelijan työstä oli hioutunut hää- ja juhlasuunnittelijaksi.  

Muistan, kun oli aurinkoinen kesäpäivä 2020. Istuin Periscopen terassilla roséviini lasillisen ja läppärin kanssa. Löysin Meventin aivan sattumalta, kun selasin Googlesta eri tapahtumatoimistoja Suomessa. Tampereella asuneena oli helppoa lähestyä työharjoittelupaikkaa, joka on omalla paikkakunnalla. Yhteydenotto tapahtui sähköpostilla sekä puhelimitse ja pian tämän jälkeen, syyskuussa, aloitin kolme kuukautta kestävän työharjoittelujakson.

Työviikkoni starttasi vauhdilla, kun ensimmäinen hääkeikka oli saman viikon viikonloppuna. Kyseessä oli yli 100 hengen hääjuhla, joka toteutettiin Hangon Casinolla. Jokainen tuikkukippo, katelautanen, kangas, kehykset, aterimet, työkalut, maalarintelineet pakattiin erikseen ja roudattiin paikan päälle. Saavuimme juhlapaikalle jo torstaina, jotta ennätämme saada lauantaille juhlatilan valmiiksi. Seuraavaksi vuorossa oli tavaroiden purku ja stailauksen esivalmistelut, huhhuh. Niin juodaanko me samppanjaa ollenkaan? Onko amerikkalaiset hääelokuvat saanut sen mielikuvan meille, että hääsuunnittelija pukeutuu aamusta korkoihin, juo päivät pitkät samppanjaa ja tapaa asiakkaita kakkumaistiaisten merkeissä ja ohessa sopii kukkalähetyksistä. Hää- ja juhlasuunnittelijan työ on kuitenkin kaikkea muuta, sitkeä paineensietokyky ja reipas ote auttaa tässä työssä. 

Joka päivä on erilainen, se on lupaus. Tiimin tukemana olen päässyt tekemään ja kokemaan paljon juhlasuunnittelijan arjesta. Koska hääkausi, joka on villeimmillään kesäisin, alkaa olemaan ohi, niin työnteko painottuu paljon muihin projekteihin. Olen käynyt työmatkoilla asiakastapaamisissa ja tutustumassa juhlatiloihin, ollut mukana tekemässä tarjouksia, tutustunut verkkokauppaan, joka julkaistiin juuri! Se oli kyllä itselleni aivan uusi maailma. Olen aina selaillut kuluttajan näkökulmasta verkkokauppoja, mutta nyt pääsin kehittämään verkkokauppaa ja päivittämään tuotteita sinne. Pysyäkseen tässä hurjassa vauhdissa mukana, olen huomannut eri työkalujen hallitsemisen merkityksen. Kyllä, pitää olla moniosaaja, jos haluaa pärjätä alalla.

Seuraava huikea projekti, jota työstettiin oli Häät -lehden stailatut kuvaukset. Projekti tuli nopealla aikataululla, mutta sitä tämä välillä on. Etsitään ammattikuvaaja, mallit, kuvauspaikka, hius- ja meikkitaiteilija, tarvitaan myös vaatebrändi, joka on mukana, korut yms. Samalla sunnitellaan aikataulut, huolehditaan, että kuvauspäivälle on ateriat valmiina. Kuvien takana ei näy sitä, miten paljon yksi kuvauspäivä voi vaatia, mutta tämäkin oli kerrassaan rikastuttava kokemus! Tämä oli hetki, kun ajattelin ”Vau! mä teen tällasta juttua näin mahtavan tiimin kanssa. Mä niin rakastan mun työtäni!”. Kuvauksien, hääsuunnittelun, verkkokaupan pyörittämisen lisäksi olen työharjoittelun aikana osallistunut yritysasiakkaan illallisen järjestämiseen ja toteuttanut pramean kattauksen ja somistuksen yksityisasiakkaan syntymäpäiväjuhliin tiimin kanssa Helsingin ytimessä.

Jokaisessa työpäivässä parasta positiivisen ilmapiirin lisäksi on se, että oivallat jatkuvasti enemmän ja enemmän hää- ja juhlasuunnittelijan arjesta. Yhteistyötä tehdään paljon eri palveluntarjoajien kanssa ja puhelimen päässä ollaankin koko ajan, okei, vitsi vitsi, ei koko ajan mutta aika paljon! Työn ohella, muistetaan myös välillä ottaa rennosti ja nauttia. Olemme koko tiimillä viettäneet unelmien työpäivää studiolla. En parempaa perjantai työpäivää keksikään, kuin se, että saa tiimin kanssa syödä herkullista brunssia ja vaihtaa ajatuksia työhön ja vapaa-aikaan liittyvistä asioista. Se oli rentouttava viikon lopetus!

♥ Lilja