Vuoden 2021 häätrendit

Vuoden 2021 häätrendit

Vuoden 2021 häätrendejä ovat kirkkaat värit, kuivakukat ja perintökorut

Millaisia häitä tulevana kesänä järjestetään? Maanläheinen, puuterinen värimaailma vaihtuu rohkeisiin väreihin, ja stailauksessa käytetään näyttäviä elementtejä. Hääparin arvomaailma sekä ekologisuus ja eettisyys nousevat vahvasti esiin.

Koronan vuoksi osa hääpareista siirsi juhlansa vuodelta 2020 tulevalle kesälle, ja ihmisillä on patoutunut tarve päästä vihdoin juhlimaan läheistensä kanssa. Sen vuoksi häitä järjestetään jopa torstaisin ja sunnuntaisin, kun perjantait ja lauantait ovat varattuja.

Jokaiseen hääsesonkiin kuuluu omat trendinsä ja tyylinsä. Nykyään ei enää vain ”mennä naimisiin”, vaan häävieraille halutaan tarjota mieleenpainuva elämys. Yhä useampi hääpari ajattelee, että vahva wow-reaktio on luotava jo vieraiden astuessa juhlatilaan, eikä vasta notkuvan buffetpöydän ääressä.

Kokosimme avuksesi viimeisimmät häätrendit. Näin vuonna 2021 juhlitaan:

Väreinä suositaan keltaista, harmaata ja sinistä

Kirkkaiden värien käyttö lisääntyy, ja tänä vuonna juhlissa voidaan nähdä suurta väriloistoa. Väri-instituutti Pantone on jälleen julkaissut vuoden trendivärin, joka on sitruunankeltainen. Samaisen värin Tikkurila julisti viime vuonna vuoden väriksi. Pantone valitsi keltaisen rinnalle harmaan, ja mielestämme yhdistelmä on erittäin toimiva.

Viime vuonna Pantonen valinta oli klassinen sininen, ja myös sitä nähdään tämän vuoden häissä. Yksinkertaisuudessaan elegantilla sinisen sävyllä saat loihdittua niin kesä- kuin talvihäistäkin tyylikkäät. Tämä trendiväri on hyvä lisä kaikkien vaaleiden, pehmeiden ja utuisten sävyjen rinnalle.  Tummempien sävyjen, kuten sinisen tai burgundyn avulla voit tuoda kokonaisuuteen ripauksen syvyyttä ja rouheutta.

Lisäksi laventeli pysyy suuressa suosiossa. Väriä nähtiin viime kesänä etenkin juhlamekoissa, ja vaatekaupoissa on edelleen tarjolla paljon laventelia. Nyt sitä nähdään myös stailauksessa.

Tuoreita ja kuivattuja kukkia käytetään yhdessä

Suuret kukkaelementit sekä kuivatut kukat, heinät ja muut luonnosta poimitut materiaalit ovat nyt suosittuja. Kuivattuja materiaaleja käytetään asetelmissa ja kimpuissa tuoreiden kukkien rinnalla.

Vinkkimme on, että hääkukat tuottavat iloa pidempään, kun ne kimputetaan juhlan jälkeen vieraille lahjaksi tai lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Hääperinteistä tehdään uusia versioita

Olemme huomanneet, että yksi trendi on tullut pysyäkseen: Yhä useammat hääparit haluavat poiketa perinteisestä hääetiketistä ja luoda päivästään yksilöllisen. Unohtakaa morsiamenryöstö ja kakunleikkaukseen liittyvä jalan polkaisu, jos ne eivät tunnu omalta, tai muokatkaa perinteistä omanlaisianne versioita. Morsiamen ja sulhasen kannattaa miettiä yhdessä, mitä asioita ja missä järjestyksessä he haluavat toteuttaa. Hääpäivästä tulee onnistunut ja tunnelmallinen silloin, kun päivä on juuri hääparin näköinen.

Arvomaailma tulee esiin kaikessa

Hääparin persoona ja arvomaailma näkyvät yhä useammin häihin liittyvissä ostopäätöksissä. Valintojen vaikutukset tiedostetaan entistä paremmin, ja juhlien järjestäjät haluavat tietää materiaalien sekä raaka-aineiden alkuperän. Perintökorujen käyttö on nyt suosittua, ruokailussa suositaan lähiruokaa ja stailauksessa arvostetaan esimerkiksi kangaslautasliinoja kertakäyttöisten sijaan. Materiaaleista pinnalla on muun muassa pellava.

Hääparin asuissa ja asusteissa tullaan näkemään entistä enemmän eettisiä valintoja, kuten hääpuvun vuokraus, käytetyn hääpuvun ostaminen tai vanhan mekon muokkaus hääpuvuksi. Vuokratuotteiden käyttäminen on ekologista ja helppoa, joten avasimme Meventin verkkokaupan, josta voit vuokrata kaikkea vihkikaarista kattaustuotteisiin.

Kuvat Susanna Nordvall