Kihlasormuksen valinta

Kihlasormuksen valinta

Joko pinterest kansiosi täyttyvät toinen toistaan ihanammista sormus vaihtoehdoista? Oletko ehkä vihjannut rakkaallesi suosikistasi? Vuosi 2019 nostaa sormustrendeissä kapeita ja vintage- tyylisiä rivisormuksia, kertoo Janina Pöysti Kultasepät Narsakalta. Kauden 2019 kihlasormus trendit ovat upeita, mutta ennen kaikkea sormuksen pitää tuntua sinun kädessäsi oikealta, kuten rakkaimpasi käsipuolessa.

Ihanissa rakkauselokuvissa yllätyskosinnassa kimaltelee juuri täydellinen kihlasormus, joka saa huokailemaan ihastuksesta. Tämä romanttinen kohtaus toistuu monen meidän haaveissa, mutta koska sormus on tarkoitettu kestämään aikaa ja monesti sormuksen tyyliä kohtaan on toiveita, sekä sen tulisi istua vihkisormukseen, on sormuksen hankinta enemmän järkeistetty päätös.

Janina Pöysti Narsakalta toteaakin, ”Onhan se hyvin romanttinen ajatus, että sormus on hankittu ennen kosintaa, mutta voi olla, että jos sormus hankitaan yhdessä vasta kosinnan jälkeen, niin lopputulos miellyttää molempia enemmän ja voidaan tosiaan jo pohtia tulevaa vihkisormustakin samalla. Mikäli kuitenkin haluaa kosia sormuksen kanssa, niin palvelevista kultasepänliikkeistä, kuten meiltä, onnistuu kyllä saada kosintasormus lainaan ja sen jälkeen voidaan tehdä lopullinen päätös kihlasormuksesta yhdessä.”

Sormuksen valinta

Ennen sormuksen valitsemista kannattaa rajata budjetti, joka määrittelee paljon sormuksen ominaisuuksia. Usealle morsiamelle on tärkeää, että vihki- ja kihlasormus sopivat yhteen myös materiaaliltaan, joka voi olla niin hopea, kelta-, puna-, -tai valkokulta kuin arvokkaampi platinakin. Nykyään miehet suosivat itselleen myös titaanista valmistettuja sormuksia. Huomiota on hyvä kiinnittää myös sormuksen laatuun, kestävyyteen ja eettisyyteen.

Kotimainen käsityönä valmistettu koru on aina kestävä ja turvallinen valinta, tuontisormukset eivät ole yhtä laadukkaita, koska niissä on usein tingitty esimerkiksi materiaalin vahvuuksista. Huomioi Janina Pöysti Kultasepät Narsakalta. Ammattitaitoisen kultasepän puoleen on myös tärkeää kääntyä silloin jos oikeanlaisen sormuksen löytyminen tuottaa vaikeutta, ammattilainen osaa auttaa sormusvalinnassa tai heidän kanssaan voi lähteä luomaan aivan omannäköistä sormusta tai sormuskokonaisuutta. Eettisesti valittu sormus voi olla jo kertaalleen käytetty esimerkiksi isoäidin vanha perintösormus tai siitä muokattu uudempi versio.

Materiaalin lisäksi olennainen osa sormusta on timanttien ja jalokivien määrä, väri ja puhtausluokitus. Mitä puhtaampi ja kirkkaampi kivi, sitä kalliimpi sormus on. Nykyään yhä enemmän kihlasormukseen halutaan timantteja ja näitä kihlasormuksia myös Kultasepät Narsakka toteuttaa runsaasti, kertoo Janina Pöysti Narsakalta.

On myös hyvä miettiä haluaako yhden sormuksen perinteisen vihki-ja kihlasormuksen sijaan.

Maailmalla on tapana, että juuri kihlasormus on se näyttävämpi sormus ja vihkisormusta ei joko käytetä ollenkaan tai sitten se on joku vaatimattomampi ja kihlasormusta täydentävä rivisormus. Tämä muoti on hiljakseen saapumassa myös Suomeen. Kertoo Janina Pöysti Narsakalta. Suomessa suositaan edelleen kahden sormuksen kokonaisuutta, mutta yhden sormuksen valinta on kasvanut huomattavasti, ja näin yhteen sormukseen myös helpommin panostetaan kerralla enemmän.

Miesten kihlasormuksissa sileät kihlat lienevät edelleen suosituimpia ja yleisimpiä malleja, mutta myös miehet ovat alkaneet etsiä erilaisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi rouheat pintakuvioinnit ja pienet timantit ovat suosittuja miesten sormuksissa, kuten Rautapuu- ja Peruskallio-sarjamme sormuksissa, tietää Janina Pöysti Narsakalta kertoa.

Mistä ideoita juuri sinulle täydellisen sormuksen löytämiseen? Ennen kuin syöksyt Pinterestin loppumattomien ideoiden maailmaan, pysähdy hetkeksi ja visualisoi sinun näköistäsi sormusta. Oletko nähnyt jossain ohi mennen sormuksen joka sykähdytti sinua? oliko isoäidilläsi kaunis timanttisormus, jota lapsena ihastelit? Onko tuttavallasi sormus joka ei yhtään ollut sinun makuasi? Näiden kysymysten kautta olet jo lähempänä omaa makuasia. Sormukset ovat erityisesti naisten keskuudessa myös tykätty puheenaihe, joten älä epäröi ottaa lähimpien ystäviesi kanssa puheeksi sormushaaveitasi, he voivat vinkata juuri sinun täydellisen sormuksesi tai keskustelu ohjaa sinua muuten omaan suuntaasi. Sitten on aika sukeltaa Pinterestiin ja pinnailla sinun suosikkisi yhteen kansioon. Myös Instagram on oiva paikka tehdä sormus löytöjä, ja kuvat ovat pääosin iloisten kihlautuneiden lataamia ja näin luonnollisella valaistuksella. Näin saat realistista kuvaa heti sormuksista ja kuinka ne istuvat sormeen. Hashtageilla: #kihlasormus #engagementring, löydät toinen toistaan ihanampia sormus ideoita. Mutta sinua on varoitettu! Tämä maailma vie hetkeksi mukanaan!

Jos unelmoit yllätyskosinnasta, puolisolle kannattaa kertoa etukäteen minkälaisesta sormuksen mallista, timanttien määrästä ja -muodosta haaveilet. Voitte mennä yhdessä ikkunaostoksille, jolloin saat itsekin nähdä useita erilaisia vaihtoehtoja.

Me jokainen teemme valintoja hyvin erilaisilla tavoilla, suosittelemme kuitenkin kokeilemaan, tunnustelemaan ja katsomaan erilaisia sormuksia, koska joskus sormus omassa kädessä voi muuttua haavekuvasta. Rohkeasti vain sormushaaveilemaan lähimpään kultasepän liikkeeseen, he taatusti haluavat sinun löytävän juuri täydellisen valintasi.

Meidän muutamia suosikkisormuksia voit löytää myös Pinterest taulustamme. Katso ja pinnaa omat suosikit itsellesi.

Kultasepät Narsakan tärkeimmät vinkit kihlasormuksen valintaan:

  • Päätä haluatko kihla- vai vihkisormuksen olevan näyttävämpi sormus ja tee valintasi sen mukaan.
  • Pohdi jo kihlasormusta valitessasi minkälaiset vihkisormukset sopivat yhteen sen kanssa.
  • Älä valitse liian erikoista muotoilua, johon on vaikea yhdistää toista sormusta – mikäli haluat käyttää kahta sormusta.
  • Kysy rohkeasti ammattilaiselta ideoita ja neuvoa.

Jos haluat yllättää valittusi sormuksella, tässä muutama oiva vinkki:

  • Kysy vaivihkaa sormushaaveista hänen lähimmiltä ystäviltään. Heillä voi olla jopa kuvia joita näyttää.
  • Tarkista puolisosi sormuksen koko hänen käyttämästään sormuksesta. Jos mahdollista, sormus kannattaa ottaa mukaan koruliikkeeseen. Jotta yllätyskosinta ei paljastuisi, voi sormuksen mitan piirtää myös paperille!
  • Sormusta ei kuitenkaan ole pakko hankkia heti kosimishetkeen, sillä nykypäivänä on trendikästä (uutena trendinä on) kosia väliaikaisella “kosintasormuksella”. Tämän jälkeen pari voi mennä ihastelemaan sormuksia yhdessä, eikä sormuksen valinnasta tarvitse ottaa suurempaa stressiä.
  • Kosintasormus voi olla edullisempi, jopa hauska ja edullinen rihkamasormus. Kosia voi myös luovammalla tavalla. Romanttinen tapa on kosia puolisoa tyhjällä sormuslaatikolla, jonne voitte valita sormuksen yhdessä myöhemmin. Laatikko jää myös ihanaksi muistoksi kauniista kosimishetkestä tai Kultasepät Narsakan vinkkaamalla lainasormuksella joka sitten liikkeessä vaihdetaan haluttuun sormusmalliin.

Kaikki kuvissa esiintyvät sormukset ovat Kultasepät Narsakan valikoimasta.

Stailatut kuvat on kuvannut Camilla Bloom

Kutkuttavia sormuksen valinta hetkiä!

♥ Terveisin Mevent hääsuunnittelijat