Vuoden 2019 häiden somistustrendit

Vuoden 2019 häiden somistustrendit

Mitkä ovat vuoden 2019 häätrendit Suomessa? Nostimme tähän postaukseen tämän vuoden suosituimmat häätrendit.

Kuten sanomme joka vuosi, myös tänä vuonna, omannäköiset häät ovat kaikista trendikkäimmät. On olemassa häätrendejä, joista voi ammentaa ideoita omaan täydelliseen päivään. Muistorikas ja tunnelmallinen hääpäivä on aina trendikäs ja se mikä jää itse hääparille, että vieraille päällimmäisenä mieleen.

Kuva: Camilla Bloom / Stailaus & kukat: Mevent Weddings

KUKKAELEMENTIT

Vuoden 2019 hääkukkatrendeissä nähdään edelleen paljon näyttäviä viher- ja kukkaelementtejä, joissa tänä vuonna on lisäksi enemmän luonnollista ja rönsyilevää tyyliä. Kukkaelementit ovat tänä vuonna yllätyksellisempiä: kattokruunun koristelu kukin ja leikkovihrein, takan somistus, sisääntulon viherkaari tai roikkuva kukka-elementti hääparin pöydän päällä. Haasta floristisi ideoimaan juuri teille suunniteltu oma upea kukkaelementti.

KUIVAKUKAT JA HEINÄT

Luonto näkyy vahvasti vuonna 2019 ja tämän trendin mukana tulevat ihanat kuivatut kukat ja heinät osaksi somistusta. Heiniä ja kuivakukkia nähdään niin kimpuissa, asetelmissa kuin osana isompia kukkaelementtejä. Heinät ja kuivakukat tulevat tuoreiden leikkojen rinnalle, mutta tuovat lookkiin hieman vintage henkeä.

Pampa heiniä tullaan näkemään häiden somistuksessa enemmän ja ne tuovat modernin vivahteen hääkukkiin.

Kuivakukkia käytetään myös pienissä yksityiskohdissa kuten kakun koristeena, alkumaljojen koristeina tai heitetään riisin tilalla.

KUKAT

Kukissa tänä vuonna nähdään paljon puutarharuusua, pionia, hajuherneitä – luonnon mukaiset kukat ovat tänä vuonna suosittuja. Kukkien asettelu on luonnollisempaa ja asetelmissa suositaan sienettömiä toteutuksia, ekologisesta näkökulmasta. Kukkien rinnalla yksityiskohdissa nähdään myös muita luonnon elementtejä kuten puu, kivet, oksat.

Kuva: Camilla Bloom / Herkut: Say it with a cake

PERSOONOINTI

Häiden personointi on tämänkin vuonna vahvassa suosiossa. Hääpari haluaa juhlansa olevan ainutlaatuinen ja pienillä yksityiskohdilla saa upeasti personoitua häiden lookkia ja tunnelmaa.

Jos olet järjestämässä pienempiä häitä, personoidut kiitoskortit tai plaseeraukseen liitetyt viestit/runot/kiitossanat, ovat tapa saada jokainen vieras tuntemaan olonsa erityiseksi. Henkilökohtainen huomiointi on aina koskettavinta.

Häiden personointia näkee paljon myös kutsuissa, joissa entistä enemmän on hääparille toteutettuja piirroksia: hääparista, juhlapaikasta, kukista ym. Kuin pieninä vihjeinä suuresta päivästä. Personointi näkyy myös rohkeammin hääparin makujen mukaan toteutetuissa menuissa.

Muistot rakentuvat pitkälti tunnelman, tuoksujen ja musiikin kautta. Tänä vuonna häissä nähdäänkin enemmän panostusta tunnelman luontiin kynttilät, valot, muistojen maut ja tuoksut ovat vahvassa osassa häitä.

Kuva: Camilla Bloom / Herkut: Say it with a cake / Kukat ja stailaus: Mevent Weddings

NÄYTTÄVÄ KAKKUPÖYTÄ

Tänä vuonna kakkupöydän ilmeeseen panostetaan, ja niistä luodaan upeita elementtejä. Kakku on näyttävässä asemassa, omalla jalustallaan ja pieniä herkkuja tarjoillaan kakun rinnalla. Myös kokkupöydän kokonaisuuteen kiinnitetään huomiota ja kakkupöydistä toteutetaan lähes taiteellisia teoksia, myös kukat ja kukkaelementit liittyvät osaksi kakkupöydän somistusta.

Kakun pintatekstuurissa on eloisuutta. Erilaiset kuvioinnit ja kuorrutteella maalausta nähdään tämän vuoden hääkakuissa.

Kuva: Lotta Polviander / Julkaistu: Häät-lehti / Kukat: Kukkaikkuna / Stailaus: Mevent / Printit: Crocuspaperi

RUNSAAT JA TUMMAT KOROSTEVÄRIT

Pehmeiden ja utuisten sävyjen rinnalla nähdään tänä vuonna myös syvempiä sävyjä, kuten: burgundya, tummaa luumua, sinistä ja punaista. Pehmeyttä halutaan rikkoa pienillä yksityiskohdilla ja tuoda kokonaisuuteen ripaus rouheutta.

Kuva: Lotta Polviander / Julkaistu:Häät-lehti / Hääpuku: Heidi Tuisku / Paikka:PyynikinPanimo / Malli: SusannaM

EKOLOGISUUS JA EETTISYYS

Prinssi Harryn ja Meghanin häissä tärkeänä tekijänä oli ympäristöystävällisyys ja siksi heidän upea kukkasisääntulokaari kirkon ovella oli toteutettu ilman kukkasientä, josta olisi tullut paljon jätettä. Myös prinsessa Eugenien häät olivat täysin muovittomat. Ympäristöystävällisyyttä voi toteuttaa omissa häissä pienilläkin teoilla: suosia lähiruokaa, lisätä kasvisvaihtoehtoja, käyttää kangasservettejä sekä pahvipillejä kertakäyttöisten sijaan. Eettisiä valintoja ovat myös hyödyntää suvussa perintönä kulkenutta hääpukua, sormusta tai vaaseja. Kaiken kaikkiaan hääparit ovat valppaampia tänä vuonna ekologisuuden puolesta.

Somisteena käytettävien kukkien halutaan tuottavan iloa pidempään, siksi tänä vuonna suosittua ovat kukkien kimputus vieraille lahjaksi tai kukkien lahjoitus hyväntekeväisyyteen.

Myös häiden maailmaan on vahvistunut mindfulness – tietoisuus ajattelu, ja häiden järjestämisen halutaankin olevan mahdollisimman stressitöntä. Korostaen hetkessä nauttimista, läsnäoloa sekä stressin minimointi. Ja vaikkei omien häiden teemaksi ottaisi mindfulness näkökulmaa, on tässä trendissä hyvät muistutuksensa: unohda kännykkä hääpäivänäsi, nauti täysillä hääpäivästä, vaikka pieniä kommelluksia sattuisikin, ole läsnä hetkissä ja ennenkaikkea muistuta itseäsi matkalla hääpäivään, miksi tämä päivä on sinulle ja puolisollesi tärkeä, se on teidän rakkauden juhlintaa.

Ihania häiden somisteiden suunnitteluhetkiä!

♥ Terveisin Mevent hääsuunnittelijat