Kauden kukkatrendit tehdasmiljöössä

Kauden kukkatrendit tehdasmiljöössä

Stailaus ja blogipostaus on toteutettu yhteistyössä Huiskulan kanssa.

Pääsimme mukaan osaksi valokuvaaja Lotta Polvianderin Wonder workshop -päivää, johon tavoitteemme oli luoda näyttävä kukkastailaus sekä kattaus, joka mukailee kauden trendejä. Päivän aikana koulutukseen osallistuneet kuvasivat luomaamme stailausta ja miljöötä sekä malleja osana niitä. 

Stailauksesta suunnittelimme lempeää ja kevyttä kokonaisuutta, joka luo mielettömän kontrastin Walleniuksen Wapriikin jylhään tehdasmiljööseen. Walleniuksen Wapriikki sijaitsee Juupajoella Pirkanmaalla ja sen historia kumpuaa 1800-luvulle, jolloin se toimi kenkätehtaana. Punatiilinen, linnamainen tehdasrakennus kohoaa ylväänä kosken äärellä ja niin se kuuluukin merkittävien kulttuuriympäristöjen joukkoon. Viimeisten vuosien aikana tila on ollut erityisen suosittu hääjuhlien järjestämiseen, emmekä ihmettele laisinkaan, sillä ainutlaatuinen miljöö teki myös meihin lähtemättömän vaikutuksen. 

Lähtökohtana suunnittelussamme oli vuoden 2024 Pantone trendiväri Peach Fuzz, joka on sävyltään aistikas ja hienovarainen persikka. Tätä toimme stailaukseen niin kukkien kuin kankaidenkin muodossa. Kattaus rakentui kauniisti laskeutuvasta sifonkikankaasta, keraamisista katelautasista, pellavaisista serveteistä, ruusukultaisista aterimista sekä tuikku- ja kruunukynttilöistä. Lisäksi sommittelimme tälläkin hetkellä trendaavat rusetit hääparin laseihin tekstauksen kera - ihana yksityiskohta! Graafikkomme Kirsi suunnitteli ja Studio Gummerus toteutti letterpress-tekniikalla pellavakankaiset menut, jotka ovat herkät ja kauniit yksityiskohdat kattauksessa.

Floristimme Milla loihti näyttävän kukkastailauksen, jonka inspiraation lähtökohtana oli tietysti ainutlaatuinen miljöö, kevääseen heräävä luonto sekä tämän hetken kukkatrendit. Herkullista persikan sävyä Milla korosti vaaleansinisillä, valkoisilla sekä vihreillä materiaaleilla, jotta lopputuloksena olisi hurmaava kokonaisuus.  Tulevalle juhlakaudelle tahdomme nostaa muutamia kukkalajikkeita, joita käytimme stailauksessa:

Puutarharuusu (persikka)
Ruusu (valkoinen)
Flamingokukka (valkoinen)
Perhosorkidea (valkoinen)
Leinikki 'Butterfly' (kerman valkoinen)
Jaloritarinkannus (vaaleansininen)
Neilikka (blush)
Harsokukka (persikka ja valkoinen)
Tuoksuherne (persikka ja valkoinen)
Helmililja (sininen)
Unelma (vihreä ja persikaksi värjätty)
Eukalyptus 

Tämä oli projekti, jossa luovuus kirjaimellisesti kukoisti. Toivomme, että kokonaisuus antaa inspiraatiota myös sinulle, joka mahdollisesti suunnittelet tulevia juhlia tai häitä. Kaikki vuokratuotteemme sekä palvelumme löydät sivuiltamme

Kuvat: Lotta Polviander
Paikka: Walleniuksen Wapriikki
Somistus: Mevent
Morsiamen puku: Heidi Tuisku Bridal  
Sulhasen puku: Räätälistudio BQ 
Hiukset ja meikki: Blanc Kotka
Sormukset: By Laura Darth
Korvakorut: lovexlove